04.04.2022

2022 Yılının Popüler Medikal Estetik Uygulamaları

Uygulamalı Botoks Eğitimi
Uygulamalı Botoks Eğitimi: A'dan Z'ye Botoks teorik sunum ve vaka videoları ile zengin bir eğitim içeriği.
1 Saat
Uygulamalı Temel Medikal Estetik Eğitimi
Uygulamalı Temel Medikal Estetik Eğitimi: Fonksiyonel Anatomi, Altın Oran, Mezoterapi, Botoks, Dolgu konularında teorik sunum ve vaka videoları ile zengin bir eğitim içeriği.
9 Saat
Ücretsiz
Medikal Estetikte Fonksiyonel ve Yapısal Anatomi
Medikal Estetikte Fonksiyonel ve Yapısal Anatomi
Bu eğitimde katılımcılar; yüz anatomisine farklı bir açıdan bakabilmek için fonksiyonel ve yapısal açıdan anatomiyi öğreneceklerdir. Gerek medikal, gerekse cerrahi estetik işlemlerde yüzün yapısal olarak değişiminin fonksiyonel kullanımını çok önemlidir. Yüzde yapılacak tüm müdahaleler bu açıdan değerlendirilmeli ve planlama bu açıdan yapılandırılmalıdır. Altın oran estetikte yüzün matematiksel denklemini veren objektif kriterleri belirleyen bir formüldür. Altın oran olmadan estetikten bahsetmek mümkün değildir. Yüzde altın oranın hesaplanması ve altın orana göre yüzün yapılandırılması bu eğitimin temel amacıdır.
1 Saat

Son derece geniş bir terim olan estetik tıp, hem cerrahi hem de cerrahi olmayan prosedürleri kapsar. Cerrahi olmayan prosedürler medikal estetik olarak isimlendirilir. Hastalara ihtiyaçları, beklentileri ve doktorun değerlendirmelerine bağlı olmak kaydıyla cerrahi ve cerrahi olmayan prosedürlerin kombinasyonu da uygulanabilir. 2022 yılına adım atmamızla birlikte 2022 popüler estetik uygulamaları olarak ön plana çıkan medikal estetik prosedürler şu şekilde sıralanıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

 

Burun Dolgusu (Ameliyatsız Burun Estetiği)

Burun dolgusu yani ameliyatsız burun estetiği, burun görünümünün iyileştirilmesi amacıyla dolgu maddesi enjeksiyonuna dayanan bir  medikal estetik prosedürdür. Dermal dolgu maddelerinin kullanımıyla gerçekleştirilen ameliyatsız burun estetiği giderek daha popüler hale gelmektedir. Bunun nedeni özenle seçilmiş hastalarda geleneksel cerrahi rinoplastiye etkili bir alternatif olmasıdır.

Prosedür, burun şeklinin hafifçe değiştirilmesi ve görünümünün, özellikle profilin düzeltilmesi için burnun gerekli bölgelerine dermal dolgu maddeleri enjekte edilmesi ile gerçekleştirilir. Burundaki tümseklerin ve kusurların dengelenmesi, burun kamburunun düzeltilmesi, burun ucunun kaldırılması ve yan profil görünümünün iyileştirilmesi için uygulanabilecek pratik ve konforlu bir yöntemdir.

 

Göz Altı Işık Dolgusu

Göz altı ışık dolgusu; yaş almaya ve çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan göz altı torbalanmaları, şişlik, morluk ve çizgilenme gibi durumların giderilmesi amacıyla uygulanır. Uygulama alanına eşit dağılacak şekilde enjeksiyon yapılmasıyla gerçekleştirilen prosedürde, uygulama bölgesine hyalüronik asit ile çeşitli mineral, vitamin ve anti oksidanlardan oluşan solüsyon verilir. Yüksek oranda su tutma özelliği olan hyalüronik asit bölgenin canlı ve nemli bir görünüm kazanmasını sağlar. Kaybolan nem geri kazandırılıp cilt dokusu yoğunlaştırılınca göz altı bölgesi daha aydınlık bir görünüme kavuşur.

 

Ameliyatsız Göz Kapağı Estetiği

Yaş almaya, yer çekiminin etkisine ve diğer faktörlere bağlı olarak zaman içinde göz kapaklarında gevşeme, torbalanma, kırışıklık, renk değişikliği ve ciltte bollaşma gibi bulgular ortaya çıkabilir. Düzensiz uyku, güneş ışınlarının zararlı etkileri, alkol, sigara ve hava kirliliği gibi etkenler de cilt yaşlanmasını hızlandırabilir. Cilt elastikiyetindeki azalma ilk olarak göz kapaklarında ortaya çıkar.

Plazma enerjisi tedavisiyle uygulanan ameliyatsız göz kapağı estetiğinde, cildin en üst tabakası olan epidermis buharlaştırılarak göz kapaklarındaki fazla deri ile kırışıklıkların giderilmesi sağlanır. Göz kapağının dokusu da sıkılaştırılır. Ameliyatsız göz kapağı estetiği göz kapağında deri fazlalığı olan ve göz kapaklarındaki yaşlanma belirtilerinin giderilmesini isteyen kişilere uygulanabilen etkili bir medikal estetik prosedürüdür.

 

Gamze Estetiği

Daha estetik ve çekici bir gülüşe sahip olmak isteyen, 18 yaşını doldurmuş ve yüz şekli oturmuş kişilere uygulanabilir. Yanağın iç tarafından girildikten sonra bölgedeki kas ve yağ dokusuna müdahale yoluyla gamze oluşturulan gamze estetiği yanakların yanı sıra kalça ve bel bölgesine de uygulanabilir. Lokal anestezi altında gerçekleştirilen gamze estetiği kalıcı sonuçlar alınmasını sağlayan bir prosedürdür. Bununla birlikte kişinin yanakları çok dolgun olduğunda bazen gamzede açılma olması riski vardır. Ayrıca zayıflama sürecinde olan kişiler, zayıflamayla birlikte gamzenin yeri değişebileceğinden operasyonun tarihini ideal kilolarına kavuşana kadar ertelemelidirler. Hem kadınların hem erkeklerin tercih ettiği prosedür aynı zamanda kısa ve konforlu bir iyileşme sürecine sahiptir.

 

Kaş Kaldırma

Zaman içinde yerçekiminin ve yaş almanın etkisiyle temporal bölge aşağı doğru sarkmaya başladıkça kaşlar da alın bölgesiyle birlikte aşağı doğru hareket eder. Kaşların inik bir pozisyonda olması kişinin yorgun ve olduğundan daha yaşlı görünmesine neden olur. Kaşların düşmesi aynı zamanda göz kapakları üzerinde fazlalıklar belirmesine de neden olur.

Kaş kaldırma cerrahi ve cerrahi olmayan prosedürlerle gerçekleştirilebilir.  Üst göz kapağı bölgesinde boşluklar olan hastalarda dolgu uygulamaları ile etkili sonuçlar alınabilir. Bu sayede kişi yalnızca daha canlı bakışlara sahip olmakla kalmaz aynı zamanda dolgu enjeksiyonunun kaldırıcı etkisiyle kaşlarının yükselmesi avantajını da elde eder. Botoks enjeksiyonu ile kaş kaldırma genellikle 30’lu yaşlardaki kişilerde tercih edilir. Uygulamanın ne kadar etkili olduğu kişinin yapısal özelliklerine, kullanılan doza ve uygulama tekniklerine göre değişiklik gösterebilir.

Kaş kaldırma amacıyla uygulanan cerrahi prosedürler kaş askısı, klasik kaş kaldırma ve endoskopik kaş kaldırmadır. Kaş askısı prosedürü 6 ay ile 2 yıl arasında kalıcılığa sahiptir. Klasik kaş kaldırma, şakak germe olarak da bilinir. Şakak bölgesinden bir miktar saçlı derinin çıkarılması ve bölgenin gerilmesiyle uygulanır. Endoskopik kaş kaldırmada saçlı derinin iç kısımlarında küçük delikler açıldığı için yara izi kalması söz konusu değildir.

 

Dudak Kaldırma (Liplift)

Burun ve dudak arasındaki ciltten, hasta özelinde belirlenen miktarda cilt alınarak uygulanan bir prosedürdür. Kesiler burun altındaki kıvrımlara denk gelecek şekilde yapıldığından yara izi minimum düzeydedir. Üst dudağın daha dolgun ve kalın bir görünüme kavuşması, zaman içinde sarkmalar meydana gelen dudağın kaldırılması, burun ve dudak arasındaki mesafenin ideal uzunluğa kavuşması için uygulanır. Burun deliklerinin altından çıkarılan cilt şeridi özellikle üst dudak uzunluğu fazla olan kişilerde daha dengeli bir yüz profiline kavuşulmasını sağlar. İhtiyaç görülmesi ya da hastanın talebi halinde dolgu enjeksiyonu ile kombine edilebilir.

 

Mezoterapi Uygulaması

Mezoterapi, cildin mezodermal tabakasına hastanın ihtiyaçlarına göre belirlenen vitamin, mineral ve amino asit kokteyli enjeksiyonunun uygulandığı minimal invaziv bir prosedürdür. Enjekte edilen kokteyldeki bileşenler cildi besler ve gençleştirir. Mezoterapi prosedürünün diğer bir etkisi cildin doğal elastikiyeti için gerekli olan kolajen ve elastin üretimini uyarmasıdır.

Yaklaşık 30 dakika süren mezoterapi seansından önce enjeksiyonun yapılacağı bölgeye anestezik krem sürülür. Kaç seanslık uygulama yapılacağı ihtiyaçlara ve tedavi edilmek istenilen problemin düzeyine göre kişi özelinde belirlenir

Donuk ve yorgun görünen cildi ve yüzeysel kırışıklıkları iyileştiren mezoterapi; pigmentasyon problemlerinin ortadan kaldırılmasını ve akne izlerinin tedavisini de sağlar. Mezoterapi yüz, vücut ve saç mezoterapisi olarak uygulanabilir.

 

Yüz Germe (İnvaziv/Non-İnvaziv)

Yaş alma, stres, güneş ışınlarının zararlı etkileri, alkol, sigara ve kötü beslenme sonucu yüzde çizgiler, kırışıklıklar,sarkmalar ve lekeler oluşabilir. Yüzdeki kırışıklıklar ve sarkmaların giderilmesi için farklı yöntemler kullanılabilir. Yüz germe ameliyatı yani Face Lift yanak, orta yüz, çene çizgisi ve boyun bölgesinin iyileştirilmesini hedefler. Daha iyi sonuçlar alınması için burun ameliyatı, alın germe ya da göz kapağı estetiği ile kombine edilebilir.

Yüz germe ameliyatı ile sarkmaya yol açan cilt çıkarılarak; kas, yağ ve sinir dokusundan oluşan yapı askıya alınır. Yüzün taşıyıcı sistemi şekillendirildikten sonra yerine sabitlenerek prosedür tamamlanır. Yüzdeki çizgilerin ve kırışıklıkların giderilebilmesi amacıyla dolgu enjeksiyonu, mezoterapi ve botoks gibi prosedürlere de başvurulabilir.

 

Cilt Gençleştirme (Anti-Aging)

Cilt gençleştirme; göz altı morluklarının, yaş almaya bağlı sarkmaların, ince kırışıklıkların, ciltteki renk tonu eşitsizliklerinin giderilmesi amacıyla uygulanabilir. Cilt gençleştirme prosedürleri hasta özelinde belirlenen ihtiyaçlara göre tek başına uygulanabilir veya farklı yöntemlerle kombine edilmesi tercih edilebilir. Dolgu enjeksiyonu, botoks, örümcek ağı estetiği, kök hücre tedavisi, PRP ve lazer uygulamaları cilt gençleştirme prosedürleri arasında yer alır.

 

Ozon Terapi

Kan dolaşımının ozon kullanılarak hızlandırılması yoluyla vücuttaki oksijen seviyesinin yükseltilmesi; buna bağlı olarak dokuların yenilenmesinin sağlanması amacıyla ozon tedavisinden yararlanılabilir. Kan dolaşımını artıran ozon tedavisi daha sıkı ve pürüzsüz bir cilde kavuşmayı sağlar. Farklı şekillerde gerçekleştirilebilen ozon terapide genellikle majör yöntem tercih edilir. Kişiden alınan  ortalama 100-150 cc kana ozon verilir. Kan ozonla mayalandıktan sonra vücuda enjekte edilerek prosedür tamamlanır.

Daha aydınlık ve sağlıklı gelecekler için

Eğitimin yeni yolunu keşfedin

Teknolojinin hayatımıza getirdiği sonsuz değişikliğe ayak uydurmak, zamanı en iyi şekilde kullanmak, doğru bilgiye uzmanlar aracılığı ile ulaşmak ve istediğin zaman istediğin yerde kendini geliştirmek isterseniz Meducast’in değerli üyeleri arasına katılmanız yeterli.

Detaylı Bilgi
Yaklaşan webinar bulunamadı!
Ücretsiz
Sağlık Mesleği Mensuplarının Cezai Sorumluluğu
Sağlık Mesleği Mensuplarının Cezai Sorumluluğu
Bu eğitimin amacı katılımcılara; sağlık hukukuna ilişkin temel yasal bilgi ve ilkeleri aktararak, mesleğini icra sırasında karşılaşabileceği hukuki problemlere ilişkin kendisini ve mesai arkadaşlarını koruma ve yönlendirme konusunda bilgi sahibi olmalarına katkıda bulunmaktır. 
1 Saat
Bebeklerde Tamamlayıcı Beslenme
Bu eğitimin amacı; bebek beslenmesinde temel kurallara bakış, anne sütünün mucizevi içeriği ve bebekler üzerindeki etkisi, ek gıdaya geçiş süreci hakkında bilgi paylaşımıdır. 
2 Saat
Ücretsiz
Safra Kesesi Hastalıkları ve Ameliyatı
Safra Kesesi Hastalıkları ve Ameliyatı
Bu eğitimin amacı; safra kesesinin yol açtığı hastalıklar, hastalıkların teşhisi, laparoskopik safra kesesi ameliyatı ve safra kesesi ameliyatı sonrası endikasyonları konusunda tecrübe ve örnek vakaların paylaşımıdır.
1 Saat
Talasemili bebek doğumunun engellenmesi için yapılması gerekenler
Talasemi taşıyıcıyılarının saptanmasıyla, hasta bebek oranlarını düşürmek mümkündür. Bu eğitimde, taşıyıcıların saptanması için tıp uzmanlarının izlemesi gereken adımlar paylaşılacaktır. Hangi ayırıcı tanıları yapmak gerekir? Taşıyıcı nereye yönlendirilmelidir? Evlilik öncesi taramalar ve genetik danışmanlığın taşıyıcıların saptanmasındaki rölü nedir?
1 Saat
Ücretsiz
İş Yeri Ergonomisi, Çalışanlarda Kas-İskelet Sistemi Sorunları ve Önlenmesi
İş Yeri Ergonomisi, Çalışanlarda Kas-İskelet Sistemi Sorunları ve Önlenmesi
Bu eğitimde ergonomi kavramı ve iş yerinde ergonomik düzenlemeler, çalışanların karşılaşabileceği kas-iskelet sistemi sorunları ve bunların önlenmesine yönelik tedbirler anlatılacaktır.
1 Saat
Kanser Tarama Testleri ve Erken Tanı
Bu eğitimde; kanserli hücrelerin tarama testleriyle erken teşhis edilmesinin hem hasta hem de tedavi üzerindeki etkileri anlatılacaktır. Rahim ağzı, meme, kolon ve rektum kanserlerinin erken teşhisinin önemine değinilecektir.
1 Saat