Bu eğitim programında; tıp alanında yürüteceğiniz eğitim-öğretim süreçlerinin başından sonuna kardar her aşamasına ilişkin, sahip olunması gereken temel formasyon becerisine sahip olacak, bir eğitimi; planlama, uygulama ve değerlendirme süreçlerini, eğitim bilimi bulguların göre düzenleyip gerçekleştirebilecek donanıma sahip olacaksınız.
Bu eğitimin amacı katılımcılara; sağlık hukukuna ilişkin temel yasal bilgi ve ilkeleri aktararak, mesleğini icra sırasında karşılaşabileceği hukuki problemlere ilişkin kendisini ve mesai arkadaşlarını koruma ve yönlendirme konusunda bilgi sahibi olmalarına katkıda bulunmaktır.
Bu eğitimin amacı; bebek beslenmesinde temel kurallara bakış, anne sütünün mucizevi içeriği ve bebekler üzerindeki etkisi, ek gıdaya geçiş süreci hakkında bilgi paylaşımıdır.
Bu eğitimin amacı; safra kesesinin yol açtığı hastalıklar, hastalıkların teşhisi, laparoskopik safra kesesi ameliyatı ve safra kesesi ameliyatı sonrası endikasyonları konusunda tecrübe ve örnek vakaların paylaşımıdır.
Talasemi taşıyıcıyılarının saptanmasıyla, hasta bebek oranlarını düşürmek mümkündür. Bu eğitimde, taşıyıcıların saptanması için tıp uzmanlarının izlemesi gereken adımlar paylaşılacaktır. Hangi ayırıcı tanıları yapmak gerekir? Taşıyıcı nereye yönlendirilmelidir? Evlilik öncesi taramalar ve genetik danışmanlığın taşıyıcıların saptanmasındaki rölü nedir?
Bu eğitimde ergonomi kavramı ve iş yerinde ergonomik düzenlemeler, çalışanların karşılaşabileceği kas-iskelet sistemi sorunları ve bunların önlenmesine yönelik tedbirler anlatılacaktır.