İp askı yüz germe son zamanlarda giderek popülerlik kazanan bir ameliyatsız yüz germe prosedürüdür. Yaş alma başta olmak üzere genetik, beslenme yanlışları, cilt bakımının ihmal edilmesi ve UV ışınlarına maruziyet gibi çeşitli etkenlere bağlı olarak zaman içinde ciltte derin kırışıklıklar, sarkmalar ve gevşemeler oluşması doğaldır. Yüzündeki görünümden estetik olarak hoşnut olmayan, yüz gerdirme yaptırmak isteyen ancak cerrahi prosedürleri tercih etmeyen ya da yüzündeki sarkmalar yüz germe ameliyatı için yeterince fazlalaşmayan kişiler için etkili sonuçlar alınmasını sağlayan bir yöntemdir.
Sağlık alanında eğitimlerimizi tamamlayın. Katılım belgesi almaya hak kazanın!
Ameliyatsız Yüz Germe İşlemleri | Meducast
Yüz Estetiğinde Minimal İnvaziv İşlemlerin Kombine Kullanımı | Meducast
Bakımlı, güzel ve genç bir görünüme sahip olmak isteyen kadınlar ve erkeklerde ip askı ile yüz germe ameliyatsız bir şekilde gerçekleştirilebilir. Cilde kaybedilen esnekliğin geri kazandırılmasını sağlayan ve güvenilirliği ile ön plana çıkan bu yöntemde özel ipler kullanılarak yüz bölgesindeki sarkmaların ve kırışıklıkların giderilmesi mümkündür. İp askı ile yüz germe yaş almanın da etkisiyle yüz bölgesinde ortaya çıkan olumsuzlukları gidermek ve yüzde lifting etkisi oluşturmak yoluyla genç bir görünüm elde etmektir.
İp askı yöntemi yaşlanma durumunda yüzünde meydana gelen deformasyonları plastik cerrahi kapsamında yüz germe operasyonu yapılmaksızın gidermek ve daha genç bir görünüme sahip olmak isteyen bireylere uygulanabilir.
30’lu yaşlarla birlikte genellikle yüz bölgesindeki hyaluronik asit ve kolajen miktarında azalma buna bağlı olarak da ciltte kırışıklık oluşumu başlar. Bu kırışıklıkların kontrol altına alınmaması halinde zaman içinde derin kırışıklıklar ve sarkma ile karşı karşıya kalınır. İp askı yöntemi ciltteki sarkmaların yukarı doğru kaldırılması ve daha genç bir görünüme kavuşulması amacıyla 30 ila 65 yaş aralığındaki bireylere uygulanabilen bir prosedürdür.
İp askı yöntemi; yüzde elmacık kemikleri, çene altı, kaşlar, yanaklar, boyun ve yüzün oval bölümlerine uygulanabilir.
Bunların yanı sıra vücuttaki göğüsler, kollar, kalçalar ve bacaklar gibi bölgelere de ip askı yönteminin uygulanması mümkündür.
İp askılama yöntemi ile her ciltte etkili sonuçlar alınamaz. İp askılama yöntemi uygulanacak olan kişideki cilt sarkmaları çok ileri düzeyde olmamalıdır. Eğer kişinin cildinde aşırı derecede sarkma ve iyice yerleşmiş derin çizgiler varsa ip askılama yöntemi için uygun bir aday olarak kabul edilmesi söz konusu olmaz.
İp askı uygulaması cerrahi bir işlem olmadığından cerrahi yolla yapılan yüz germe operasyonuna göre çok daha konforlu ve uzun iyileşme süresi gerektirmeyen bir yöntemdir. Kaslar üzerinde olumsuz bir etki yaratılmadığından bireyin doğal mimiklerini koruması sağlanır. Kaşlardaki düşmenin giderilmesiyle bakışların eski ifadesini kazanması mümkün olur.
İp askı uygulaması sonucunda, çeşitli nedenlere bağlı olarak hatlarını kaybetmiş durumdaki yüz ovalinin yeniden ortaya çıkarılır ve elmacık kemiklerinin belirginleştirilir. Yüz yapısına daha genç bir görünüm kazandırılmasıyla uygulama yapılan kişi için adeta zaman geri alınmış olur.
İp askı uygulamasında kullanılan medikal ipler çevresinde kolajen üretiminin tetiklenmesi ile cilt parlaklık kazanarak yenilenir ve daha diri bir görünüme kavuşur.
Hastanın ip askı uygulaması sırasında acı ya da ağrı hissetmesi söz konusu olmadığından son derece konforlu bir işlem olarak kabul edilir. Cerrahi operasyonlardan farklı olarak hasta günlük yaşantısına kesintisiz bir şekilde devam edebilir. Uygulama sırasında cerrahi kesi yapılmadığından iz kalma riski bulunmaz.
İp askı yöntemi lokal anestezi ya da sedasyon altında, yaklaşık 45 ila 60 dakika arasında gerçekleştirilir. Tedavi edilerek daha genç bir görünüm kazandırılmak istenilen bölgeye, insan vücuduyla biyolojik olarak uyumlu olan medikal ipler yerleştirilmekte ve genellikle iplerin deri altına kulak üzerinden yerleştirilmesi tercih edilmektedir. Bu sayede izler saçlı deriye gizlenmekte ve uygulama sonrası gözle görülür bir iz kalmamaktadır. Yerleştirilen medikal ipler gerilerek yüzde istenilen lifting etkisi ve simetri sağlandıktan sonra medikal iplerin sabitlenmesiyle prosedür tamamlanır.
İp askı uygulama sonrası kişinin sosyal hayatında bir kesinti olmamakla birlikte birkaç gün istirahat edilmesi önerilir. Uygulamayı izleyen birkaç gün yüzüstü yatılmamalı, çene hareketleri mümkün olduğunca azaltılmalı, cildi ovuşturmaktan ve masaj yapmaktan kaçınılmalıdır. Aynı zamanda yüz yıkama esnasında yalnızca yukarı doğru hareketler uygulamaya özen gösterilmelidir.
İşlem lokal anestezi ya da sedasyon altında yapıldığından herhangi bir ağrıya ya da acıya neden olmaz.
Teknolojinin hayatımıza getirdiği sonsuz değişikliğe ayak uydurmak, zamanı en iyi şekilde kullanmak, doğru bilgiye uzmanlar aracılığı ile ulaşmak ve istediğin zaman istediğin yerde kendini geliştirmek isterseniz Meducast’in değerli üyeleri arasına katılmanız yeterli.
Detaylı Bilgi